Kamp om det konservative hjem

KONSERVATISME: Findes der stadig konservatisme i dansk politik? Og ligger den i Det Konservative Folkeparti eller i Dansk Folkeparti? Altinget.dk satte MEP Morten Messerschmidt (DF) og folketingskandidat Nikolaj Bøgh (K) stævne til en diskussion om, hvor konservatismen egentlig hører hjemme.
Morten Messerschmidt (DF) og Nikolaj Bøgh (K) kalder sig begge konservative, men er uenige om, hvor konservatismen i dansk politik findes i dag.
Morten Messerschmidt (DF) og Nikolaj Bøgh (K) kalder sig begge konservative, men er uenige om, hvor konservatismen i dansk politik findes i dag. Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Skatten skal sænkes, fordi den er hæmmende for ikke bare samfundet og økonomien, men også moralsk og menneskeligt. Det tager valgfrihed fra familierne, at de skal betale så meget i skat, at de er tvunget til at være to udearbejdende forældre, f.eks.

Nikolaj Bøgh (K)
Folketingskandidat
Fakta

Morten Messerschmidt:

f. 1980

Folketingsmedlem for Dansk Folkeparti 2005-2009
Europa-Parlamentsmedlem fra 2009

Nikolaj Bøgh:

f. 1969

Forfatter til bøgerne "Hækkerup"  og "Brødrene Møller"
Rådgiver i JKL Group
Folketingskandidat for Konservative i Københavns Storkreds

Folketingsvalget 15. september decimerede Det Konservative Folkeparti til den mindste størrelse nogensinde med under fem procent af stemmerne og kun otte mandater.

Men betyder det nu, at konservatismen i Danmark simpelthen er ved at uddø? Eller findes den i virkeligheden i nye rammer i det nationalkonservative, men velfærdsstats-elskende Dansk Folkeparti?

Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt siger ja. Han mener, at De Konservative er på vej ned, fordi det simpelthen ikke længere er et konservativt parti, og fordi det har glemt sine konservative rødder. De er derimod overtaget af Dansk Folkeparti.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00