Kommunaldirektører kritiserer ministre

KORT NYT: En række kommunaldirektører kritiserer offentligt flere ministre. De beskyldes for at forhindre kommunaldirektørerne i at udføre deres arbejde.

Det svækker virkelig vores muligheder for at omstille den kommunale sektor, når der hele tiden kommer nye krav til indrapportering eller nye krav til den måde, vi skal gøre arbejdet på. Det gør det ikke nemmere, men sværere at levere velfærd til borgerne.

Niels Højbjerg
Stadsdirektør i Aarhus Kommune og formand for kommunaldirektørernes forening KOMDIR

Regeringens løfte om at mindske bureaukratiet er langt fra realiteterne ude i kommunerne. Derfor har en række kommunaldirektører nu rettet kritik mod flere ministre. De vil ikke stå på mål for regeringens fejlslagne politik. 

Regeringens løfte om at mindske bureaukrati bliver ikke realiseret, og derfor står kommunaldirektørerne frem, med Niels Højbjerg, stadsdirektør i Aarhus Kommune og formand for kommunaldirektørernes forening KOMDIR, i spidsen:

"Det svækker virkelig vores muligheder for at omstille den kommunale sektor, når der hele tiden kommer nye krav til indrapportering eller nye krav til den måde, vi skal gøre arbejdet på. Det gør det ikke nemmere, men sværere at levere velfærd til borgerne," siger han til mm.dk. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00