Kun få tusinde stemmer kan flytte afgørende EU-mandater

Ifølge Altingets snit af EU-målinger er det helt til det sidste tæt mellem flere partier. Holder målingerne på valgdagen, vil det give en dynamik i dansk politik, vi ikke har set i mange år, vurderer Altingets politiske redaktør.

Som det ser ud nu, ender Radikale og spidskandidat Sigrid Friis uden en plads i Europa-Parlamentet. Men alt tyder på, at det bliver helt, helt tæt mellem flere partier.
Som det ser ud nu, ender Radikale og spidskandidat Sigrid Friis uden en plads i Europa-Parlamentet. Men alt tyder på, at det bliver helt, helt tæt mellem flere partier.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Med kun to dage til valget balancerer to af de største dramaer på en knivsæg, mens et tredje kan få store konsekvenser for dansk politik.

Få tusinde stemmer kan således både rykke på mandaterne internt i de enkelte valgforbund og sende de afgørende mandater over til et parti i et helt andet valgforbund.

Det er hovedkonklusionen på det kvalitetsvægtede gennemsnit af EU-målinger, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget, hvor han har samlet meningsmålinger, der er lavet i løbet af valgkampen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024