Landsresultat sammenlignet med målinger

Sådan gik valget: Altinget.dks valgekspert noterer, at Megafons exit poll på valgaftenen kom tættere på resultatet end Gallups. Meningsmålingerne lå længere fra - igen med Megafon bedre end Greens og Rambøll.

De seneste meningsmålinger havde dog lidt dårlige styr på den mærkbare tilbagegang for Venstre, som først viste sig i de forskellige exit-polls og så i det endelige resultat. Omvendt klarede de konservative og SF sig noget bedre end forudsagt af de fleste meningsmålinger.

Søren Risbjerg Thomsen
Valgforsker
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Opgørelsen af landsresultatet på valgaftenen gik denne gang meget rask, så snart Indenrigsministeriet havde åbnet for resultat-sluserne efter kl. 22.

Inden for en halv times tid var prognosen meget stabil og tæt på landsresultatet, og kl. 23.19 forelå landsresultatet, vist i Tabel 1.

Som de seneste meningsmålinger havde forudsagt i den forløbne uge blev Socialdemokratiets tilslutning fordoblet, sikkert på grund af Poul Nyrup Rasmussens stærke kandidatur, mens der var alvorlig tilbagegang for de to modstander-bevægelser, samt for De Radikale.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00