Langballe: NA er ikke en seriøs modstander

INTERVIEW: Værdikampen er langtfra slut, men det er ikke Ny Alliance, der er Dansk Folkepartis farligste modstander, mener Jesper Langballe (DF).
Jesper Langballe på DFs årsmøde 2007: - Værdikampen har også givet os den sejr, at man ikke længere behøver være socialist for at have medfølelse for de svage i samfundet og hjælpe de dårligst stillede.
Jesper Langballe på DFs årsmøde 2007: - Værdikampen har også givet os den sejr, at man ikke længere behøver være socialist for at have medfølelse for de svage i samfundet og hjælpe de dårligst stillede.Foto: Birger Storm
Martin Kaae

Der er en modstander uden for folketingssalen. Det væsen, som jeg kalder den åndelige infrastruktur, som omfatter større dele af embedsværket, intelligentsiaen, pressen og forfatterne.

Jesper Langballe
Folketingsmedlem (DF)
ODENSE: Da Ny Alliance blev stiftet, var en af de vægtige begrundelser, at nok var blevet nok og Dansk Folkepartis indflydelse for stor.

Men Ny Alliance er alligevel ikke blevet nogen værdig modstander i den grundlæggende værdidiskussion, som Jesper Langballe (DF) sammen med Søren Krarup har været bannerførere for i Dansk Folkeparti før, under og efter det, som de selv har døbt "Systemskiftet" i 2001.

"Det kommende valg må naturligvis vise, hvor stærkt de kommer til at stå. Men jeg mener, de allerede har demonstreret, at de ikke er i stand til at udfordre os og være en seriøs modstander i værdidiskussionen. Partiet er en pose varm luft uden markante initiativer," siger Jesper Langballe og henviser til et af de mest markedsførte programpunkter fra Ny Alliance: modstanden mod asylcentrene.

"De fremstiller det som om, folk er låst inde bag pigtråd. Men helt ærligt: Sådan er virkeligheden jo ikke! Og hvis vi lukker asylcentrene, hvor skal de stakkels mennesker så bo?" spørger Langballe i et interview med Altinget.dk under DF's årsmøde.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00