Lille revolution i Europaudvalget skal få EU højere op på Christiansborgs radar

POLITIK: En ændring i mødestrukturen i Folketinget skal lokke flere fagordførere til at byde ind på EU-sager.

Formand for Europaudvalget, Eva Kjer Hansen (V) ærgrer sig over mangel på sammenkædning mellem EU-politikken og det almindelige politiske arbejde på Christiansborg.
Formand for Europaudvalget, Eva Kjer Hansen (V) ærgrer sig over mangel på sammenkædning mellem EU-politikken og det almindelige politiske arbejde på Christiansborg.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Nu er der ikke flere forhindringer eller undskyldninger.

Eva Kjer Hansen (V)
Formand for Europaudvalget

BRUXELLES: Det er et lille skridt for Folketinget, men et kæmpe skridt for europapolitikkens forankring på Christiansborg.

Sådan lyder forklaringen på det, der udefra nok mest ses som en kalenderændring, men som er et brud med en årtier lang tradition. Nemlig at Folketingets Europaudvalg fra nu af ikke længere trofast skal mødes fredag morgen, men derimod om torsdagen.

Det sker i et forsøgt på at få flere fagordførere til at deltage i møderne ved at højne chancen for, at de faktisk befinder sig på Christiansborg, når de enkelte ministre på deres specifikke områder defilerer forbi udvalget for at få de mandater, de skal bruge til at forhandle i Bruxelles.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024