Løkke til Thor P.: - Du taler solen frem

JUBILÆUM: Folketingets formand, tidl. minister Thor Pedersen blev fejret i dag ved stor reception i anledning af sit 25 års jubilæum som folketingsmedlem. 300 var mødt frem med statsministeren i spidsen.
Folketingets formand hyldes ved sit 25 års jubilæum af Venstres næstformand, skatteminister Kristian Jensen, Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, og partisekretær Jens Skipper Rasmussen. Gaven er el-pærer, så jubilaren kan komme hjem til et oplyst hus. Til venstre departmentschef Karsten Dybvad, Statsministeriet, der var Thor Pedersens departementschef som finansminister.
Folketingets formand hyldes ved sit 25 års jubilæum af Venstres næstformand, skatteminister Kristian Jensen, Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, og partisekretær Jens Skipper Rasmussen. Gaven er el-pærer, så jubilaren kan komme hjem til et oplyst hus. Til venstre departmentschef Karsten Dybvad, Statsministeriet, der var Thor Pedersens departementschef som finansminister.Foto: Hasse Ferrold
Rasmus Nielsen
Foto: Hasse Ferrold

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var kun 14-15 år, da han sad til et politisk møde i Nordsjælland og lyttede til Thor Pedersen, der dengang var aktiv i lokalpolitik.

I dag talte de to til hinanden i en tætproppet Landstingssal på Christiansborg. I dag i deres respektive egenskaber af statsminister og formand for Folketinget.

"Du taler solen frem - selv i de mørkeste stunder," sagde Løkke, der var første af en række på talerstolen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00