Løkkes stærke kvinder takker af

KØN: Otte folketingsmedlemmer fra Venstre genopstiller ikke. Alle kvinder og seks af dem tidligere ministre. Derfor risikerer Løkke at mangle kvalificerede kvinder i folketingsgruppen, hvis han skal fordele ministerposter efter næste valg.
Med Ellen Trane Nørbys kurs mod EU-parlamentet forlader næsten halvdelen af kvinderne i Venstres folketingsgruppe Christiansborg.
Med Ellen Trane Nørbys kurs mod EU-parlamentet forlader næsten halvdelen af kvinderne i Venstres folketingsgruppe Christiansborg.
Jørgen Skadhede
Foto: Venstre.dk
Foto: Venstre.dk
Foto: Venstre.dk
Foto: Venstre.dk
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Venstre.dk

I de fleste partier er der stadig lidt herreklub over den kreds i partitoppen, som træffer beslutningerne. Hos Venstre er der slet ingen kvinder i den øverste ledelse.

Rulle Grabow Vestergaard
Tidl. spindoktor i VK-regeringen
Fakta

De forlader Folketinget

Disse otte MF'ere forlader med sikkerhed Venstres folketingsgruppe ved næste valg.

Ulla Tørnæs eks-undervisningsminister og udviklingsminister
Tina Nedergaard eks-undervisningsminister
Birthe Rønn Hornbech eks-integrationsminister
Karen Jespersen eks-socialminister
Gitte Lillelund Bech eks-forsvarsminister
Lykke Friis eks-klima- og energiminister
Ellen Trane Nørby politisk ordfører - bliver EP-spidskandidat
Birgitte Josefsen eks-sundhedsordfører

Henrik Høegh og Karsten Nonbo går efter borgmesterposten i henholdsvis Guldborgsund og Næstved. Men de genopstiller til Folketinget, hvis de ikke bliver borgmestre.

V-formand Lars Løkke Rasmussen risikerer at stå med et kvinde-problem efter næste valg. Hvis han bliver statsminister, har han kun ganske få Venstre-kvinder med erfaring og tyngde at sætte på ministerholdet.

Otte af Venstres folketingsmedlemmer har meldt ud, at de med sikkerhed ikke genopstiller ved næste valg. Alle er kvinder. Det er næsten halvdelen af de 17 kvinder i den nuværende folketingsgruppe.

Voldsomt talentudtræk 
Og det er ikke politiske letvægtere, der takker af. Seks af dem er tidligere ministre og særligt afgangen af tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) og tidligere energi- og klimaminister Lykke Friis (V) er et tab for Løkke og Venstre.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00