Om  
Ulla Østergaard
Mette Thorn

Løkkes tidligere spindoktor bliver kommunikationschef i Moderaterne

Ulla Østergaard, der var Lars Løkkes pressechef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet og senere pressechef for Ny Alliance, skal i fremtiden være kommunikationschef hos Moderaterne.

Ulla Østergaard var pressechef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet under Lars Løkke. 
Ulla Østergaard var pressechef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet under Lars Løkke. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Tidligere redaktør på TV 2 News Ulla Østergaard springer endnu en gang ind i det politiske maskinrum. Denne gang skal den kontroversielle journalist være kommunikationschef i Moderaterne, hvis formand hun har været pressechef for i hans tid som indenrigs- og sundhedsminister. 

Det oplyser Moderaterne på Linkedin.

Ulla Østergaard er kendt for dokumentarfilmen 'Dagbog fra Midten', der skildrer hendes tid som pressechef for Ny Alliance under Naser Khader. Hun har tidligere været politisk redaktør på Jyllands-Posten og rådgiver for Mogens Lykketoft (S) under hans tid som formand for FN's generalforsamling.

"Jeg er rigtig glad for, at Ulla vil være en del af Moderaterne. Hun kommer med stærke pressestrategiske kompetencer og en meget betydelig erfaring fra både politik og journalistik," skriver Moderaternes partisekretær Kirsten Munch Andersen.

Moderaternes nye kommunikationschef har dog fået et plettet ry efter hendes tid som redaktør på TV 2 News. Særligt i 2021 kom Østergaard i søgelyset, da det kom frem, at hun havde presset en usand historie om formand Múte Egede (IA) igennem TV 2's dækning af det grønlandske valg. Østergaard forlod sin stilling samme år.

Senest blev den tidligere redaktør ansat i en to måneders periode til at hjælpe Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune med pressehåndtering, efter Venstre-borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard var kommet i uvejr i medierne.

Ulla Østergaard overtager rollen som kommunikationschef fra Mette Thorn, der er blevet ansat som embedsmand i Vejdirektoratet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulla Østergaard

Kommunikationschef, Moderaterne
journalist

Mette Thorn

Presse- og kommunikationschef, Ældreministeriet
Master i Professionel Kommunikation (Roskilde Universitet, 2022), journalist (DJH, 1997)

0:000:00