Debat

Luk europæisk racismecenter

Koncentrat af lederen "Overvågning" i Jyllands-Posten i dag om et EU-overvågningscenter for racisme.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
DE EUROPÆISKE skatteydere er tvunget til at holde liv i en institution, hvis fulde navn er ikke mindre end "Det Europæiske Center for Overvågning af Racisme og Fremmedhad".

Det lyder som et overdådigt organ hos George Orwell. Det fungerer også som sådan.

Centret gjorde sig pinligt bemærket første gang, da en kreds af fortrinsvis socialdemokratiske regeringschefer i EU iværksatte en skandaløst antidemokratisk blokade af Østrig, fordi landets vælgere havde valgt at sammensætte parlamentet på en måde, der ikke huede disse høje herrer. Centret lod sig villigt bruge som ideologisk håndlanger.

Senere har centret med en arrogance og bedreviden, der kendetegner bureaukrater i alle lande, tiltaget sig retten til at kritisere bl. a. den danske indvandrerlovgivning, men det var også før, at resten af EU-landene begyndte at kopiere de danske stramninger. (...)

Overvågningscentret i Wien baserer sig på en sidste rest af totalitær tankegang i Europa og en forestilling om, at en særligt udvalgt klasse har til opgave at opdrage befolkningen og styre debatten i én bestemt retning.

Centret har med en arrogance og bedreviden, der kendetegner bureaukrater i alle lande, tiltaget sig retten til at kritisere bl. a. den danske indvandrerlovgivning, men det var også før, at resten af EU-landene begyndte at kopiere de danske stramninger.<

Jyllands-Posten
Leder

Hvis vi mener noget med vore egne paroler om demokrati, ytringsfrihed og åbenhed, bør det lukkes omgående som en offentligt finansieret institution. Det er en direkte hån mod en kultur, der normalt hylder tankens frihed og modsætter sig alle forsøg på ensretning og censur.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Espersen

Fhv. justitsminister (S) & MF, fhv. formand, Retssikkerhedsfonden og Radiorådet
cand.jur. (1959), dr.jur. (Københavns Uni. 1971)

0:000:00