Må en socialdemokrat skære ned?

KLUMME: Det var den bedste uge for Helle Thorning-Schmidt (S), siden hun vandt formandsvalget. Men om de socialdemokratisk sindede vælgere går med til at skære på efterløn og pension ved vi først om lang tid, skriver Altinget.dks redaktør i sin ugeklumme.
Rasmus Nielsen

Det vil tage lang tid, før velfærdsudspillet har sat sig i vælgerbevidstheden. Vi skal langt hen over de næste 10-20 meningsmålinger.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
MÅ EN SOCIALDEMOKRATISK politiker skære ned? Eller betyder det at være socialdemokrat i vælgernes optik, at man konstant føjer nye velfærdsydelser til?

Spørgsmålet kan stilles oven på en begivenhedsrig uge i politik, hvor det socialdemokratiske velfærdsudspil blev udsat for maksimalt medietryk.

Så længe nogen nulevende kan huske, har socialdemokratisk politik bestået i mere social tryghed, flere og større overførselsindkomster og mere udligning af goderne over skatten. Det er ikke længe siden, at den tidligere Nyrup-regerings beslutning om at sænke folkepensionsalderen fra 67 til 65 år trådte i kraft.

Det er som en kurve, der bare stiger og stiger. Nå ja, også kurven for skatter og afgifter. Indtil i onsdags – da fik kurven pludselig et knæk, for nu vil S-formanden Helle Thorning-Schmidt altså hæve pensionsalderen igen til 67 år og alderen for ret til efterløn fra 60 til 62 år.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00