Måling: Tillidsfolk stemmer til venstre for midten

PARTIVALG: Murere, tømrere og rengøringsassistenter stemmer ikke længere automatisk på Socialdemokraterne, men deres tillidsrepræsentanter sætter krydset til venstre for midten.
Rasmus Nielsen

6 ud af 10 LO-tillidsrepræsentan­ter er socialdemokrater, og dermed er de langt mere begejs­t­rede for det gamle arbejderparti end de elektrikere, tømrere og butiksansatte, som de repræsenterer ude på arbejdspladserne. Regeringspartierne og Dansk Folkeparti får til gengæld en fyreseddel af tillidsrepræsentanterne. Kun 13 procent af tillidsrepræsentanterne sætter kryds ved VKO-partierne. Til gengæld bakker flere end hvert tredje LO-medlem op om de borgerlige partier.

Det viser to nye undersøgelser, som Ugebrevet A4 har gennemført for at tage pulsen på både tillidsrepræsentanterne og LO-medlemmernes politiske ståsted. Og konklusionen er ikke til at tage fejl af. Tillidsrepræsentanterne er markant mere venstreorienterede end medlemmerne.

Ugebrevet A4 har sammensat et panel bestående af 258 tillidsrepræsentanter fra de forskellige LO-forbund. Og dermed kan A4, for første gang siden forskningscentret FAOS for LO i 1998 fik udarbejdet en omfattende undersøgelse af LO's 24.000 tillidsrepræsentanter, zoome ind på tillidsrepræsentanternes politiske holdninger.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00