Om  
Mads Duedahl

Nordjyde overtager Loses næstformandspost i Danske Regioner

Regionsrådsformand i Nordjylland Mads Duedahl bliver 1. næstformand i Danske Regioner. Det er udløst af, at Stephanie Lose har søgt om orlov, da hun er udnævnt som fungerende økonomiminister i SVM-regeringen.

Stephanie Lose (V) blev torsdag udnævnt som fungerende økonominister på et doorstep og er gået på orlov fra sine poster i Danske Regioner.
Stephanie Lose (V) blev torsdag udnævnt som fungerende økonominister på et doorstep og er gået på orlov fra sine poster i Danske Regioner.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Der er en mindre stoledans i gang hos Danske Regioners bestyrelse og udvalg.

Stephanie Lose har søgt om orlov fra sine poster i Danske Regioner. Derfor er Mads Duedahl (V) indstillet til at overtage posten som 1. næstformand.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danske Regioner.

Det sker, efter at Stephanie Lose (V) har overtaget posten som midlertidig økonomiminister for Troels Lund Poulsen (V) ifølge flere Facebook-opslag.

Troels Lund Poulsen bliver dermed aflastet fra et af sine ministerområder og skal nu dedikere sin fulde opmærksomhed til sin post som fungerende forsvarsminister, som han har haft ansvaret for siden 6. februar, da Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen (V) blev sygemeldt på ubestemt tid.

Mads Duedahl er i dag formand for Udvalget for miljø og klima i Danske Regioner. Den post vil han fortsætte med sideløbende med sit arbejde som næstformand.

Bo Libergren (V) indtræder som medlem af Danske Regioners bestyrelse, eftersom han er suppleant for Stephanie Lose. Samtidig overtager Allan Emiliussen (V) udvalgsposten for Bo Libergren i Udvalget for det nære sundhedsvæsen.

Stephanie Loses ministerudnævnelse betyder også, at hun har søgt orlov fra sit job som formand for Region Sydjylland, som hun har stået i spidsen for siden 2015.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Duedahl

Regionsrådsformand (V), Region Nordjylland, 1. næstformand, Danske Regioner, medlem, Venstres Forretningsudvalg og Hovedbestyrelse
cand.scient.adm. (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00