Analyse af 
Erik Holstein

Mette Frederiksen er vild med sin SVM-regering, men baglandet kommer aldrig til at elske den

Den socialdemokratiske partiledelse ser en regering over midten som en langvarig konstruktion, selvom baglandet stadig er skeptisk. Men faren for regeringen kommer snarere fra Venstres svaghed og Løkkes anarkisme.

S-formand Mette Frederiksen mødte ikke samme begejstring blandt de delegerede som tidligere, men hun er ikke i nærheden af at have de problemer med baglandet, forgængeren Helle Thorning-Schmidt (S) havde. 
S-formand Mette Frederiksen mødte ikke samme begejstring blandt de delegerede som tidligere, men hun er ikke i nærheden af at have de problemer med baglandet, forgængeren Helle Thorning-Schmidt (S) havde. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

"There is no alternative".

Margarat Thatchers ikoniske slogan er på mange måder velegnet til at beskrive attituden til SVM-regeringen hos den socialdemokratiske ledelse. Mens der er mukken i baglandet over den aparte konstruktion, virker de centrale ministre mere og mere dedikerede til den brede regering. Både på den korte og den mellemlange bane.

Sådan er situationen efter weekendens socialdemokratiske årsmøde i Aalborg, hvor en veloplagt S-formand Mette Frederiksen mødte sit bagland for første gang siden valget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00