Om  
Mette Thiesen
Morten Messerschmidt

Mette Thiesen melder sig ind i DF

Det er tilfældig timing, at Mette Thiesen melder sig ind i Nye Borgerlige, aftenen før eks-partiet Nye Borgerlige får ny formand. 

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Maja HagedornEmma Qvirin Holst

Aftenen før Lars Boje Mathiesens kroning som Nye Borgerliges formand melder hans gamle partifælle Mette Thiesen sig under Dansk Folkepartis faner.

Det skriver folketingspolitikeren på Facebook.

"Dansk Folkeparti er et parti med kærlighed til fædrelandet, et nationalkonservativt parti med familierne og værdierne i fokus. Et parti, der er blå bloks bløde hjerte, og som kæmper for dem, der er de mest udsatte i vores samfund. Derfor var beslutningen heller ikke svær," lyder det.

Mens både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti står for en stram udlændingepolitik, er Thiesens gamle parti noget mere liberalt, når det kommer til spørgsmål om det offentlige sektors størrelse og afskaffelsen af topskat, end hendes nye er.

Men den forskel kan Mette Thiesen godt leve med. 

Læs også

"Den økonomiske politik har selvfølgelig også spillet en rolle i min beslutning. Men på den vis, at det for mig er vigtigt, at alting ikke kun handler om en skatteprocent. For mig handler det mest om, at familierne skal have bedre mulighed for at indrette deres liv, som de ønsker. Stærke familier giver et stærkt samfund," skriver hun.

Med Thiesens ankomst er Dansk Folkeparti gået fra at være det mindste parti i Folketinget oven på valget i november til nu at have syv mandater.

Thiesens nye formand, Morten Messerschmidt, forudser, hun bliver "et aktiv for Danmark og danskerne".

"Især hendes sociale engagement og viden på børne- og ungeområdet vil være en stor styrke for DF," skriver han på Twitter.

Tilfældig timing

Mette Thiesen blev medlem af Nye Borgerlige i 2017, hvor hun forlod Konservative. Hun var en af partiets mest fremtrædende skikkelser, og blev også valgt ind 2019, da partiet første gang kom i Folketinget.

Thiesen blev genvalgt i november 2022, men kort tid efter forlod hun partiet. Her stod hun til at blive smidt ud, efter en række sager vedrørende hendes kærestes opførsel overfor en ansat i partiet, men hun nåede at gå selv.

Beslutningen om at rykke ind på den gule gang på Christiansborg, der huser DF, "har været undervejs noget tid", skriver Mette Thiesen på det sociale medie.

I et interview med Jyllands-Posten spørger avisen ind til, om det er helt tilfældig timing, at hun efter knap 100 dage som løsgænger melder skiftet ud op til formandsskiftet i Nye Borgerlige?

"Det har været en længere proces for mig, hvor jeg skulle lande og finde ud af, hvad jeg ville."

"Da jeg gik fra gruppemødet i DF kunne jeg bare mærke, at nogle ting var faldet på plads. Så jeg tog beslutningen op til weekenden," svarer hun avisen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Thiesen

MF (DF)
lærer (N. Zahles seminarium 2008)

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00