Mød de vælgere som satte kryds ved Støjberg og co.

Hvordan ser Danmarksdemokraternes typiske vælger ud? Bliv klogere på, hvilke dele af vælgerskaren der er bedst repræsenteret blandt dem, som stemte på Støjbergs parti.

Allerede før Inger Støjberg annoncerede sit nye parti, var der stor tilslutning til den tidligere V-næstformand, som fik besøg af massevis af danskere ved fejringen efter, hun havde afsonet sin rigsretsdom.
Allerede før Inger Støjberg annoncerede sit nye parti, var der stor tilslutning til den tidligere V-næstformand, som fik besøg af massevis af danskere ved fejringen efter, hun havde afsonet sin rigsretsdom.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

På rekordtid fik Inger Støjberg opbygget en stor vælgerskare, som sendte hende og 13 partifæller i Folketinget.

Men hvem var de mange vælgere, som søgte mod Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne, som blevet annonceret som et parti ”for folk, som er flest”?

Altinget ser nu nærmere på kernevælgerens anatomi, som blandt andet lader til at bestå af dele fra både Venstres og Dansk Folkepartis tidligere vælgerkorps. Gennemgangen sker på baggrund af en ny analyse af vælgerne, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00