Ni LA-profiler ser tilbage på tiden i regering: Det har vi lært om magten

LANDSMØDE: Et statsapparat stærkere end den sorteste liberale fordom. Et kronologisk uheld i en taxa. Glæden ved at dele penge ud. Og en nyfunden ydmyghed over for at lange ud efter andre partiers manglende liberale aftryk. Det er blandt erfaringerne hos ni LA-profiler efter to år i regering.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

Jeg siger ikke, at embedsværket har spændt ben for LA’s politik, men jeg tror, at vi ville få et mere velfungerende demokrati, hvis ikke politiske ideer blev bremset af departementernes systemiske træghed. Hvis Mette Frederiksen blev statsminister og satte et hold med 10 af de rødeste økonomer fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, ville jeg klappe i mine hænder.

Joachim B. Olsen
Finansordfører, LA

Jeg har lært, at jeg fungerer godt som minister, fordi det at være minister handler om at være et ærligt og oprigtigt menneske, der stræber efter noget større end sig selv.

Ole Birk Olesen
Transportminister, LA

Tiden som regeringsparti er ved at rinde ud.

Det ved man godt i Liberal Alliance. Målingerne er stagneret langt under valgresultatet på 7,5 procent. I det seneste snit fra Altinget står partiet til 4,4 procent. Og i en måling fra sidste uge fra Norstat balancerer partiet med 3,2 procent af stemmerne snublende tæt på spærregrænsen.

En måling, som samtidig sender Mette Frederiksen direkte i Statsministeriet med overbevisende 98 mandater. Men selv hvis det skulle lykkes Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af blå blok at vende skuden, er Liberal Alliances fremtid i regering langtfra sikret.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024