Ny på tinge: Jan Johansen

INTERVIEW: Med valget i september blev der plads til hele 69 nye folketingsmedlemmer på Christiansborg. En af dem er Socialdemokraternes 54-årige by- og boligordfører Jan Johansen. Læs her, hvor han vil hen med boligpolitikken.
Foto: Socialdemokraterne
Fakta
Jan Johansen (født 1957) er tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i Kerteminde Kommune samt, næstformand for 3F Østfyn.

Jan Johansen er uddannet skibsbygger, men grundet mangel på arbejde tog han job som servicemedarbejder på Lindøværftet. Her var han de næste 28 år, hvor han blev fagligt aktiv og endte som tillidsmand for hans kolleger og medarbejderrepræsentant i bestyrelsen.

Jan Johansen er valgt til Folketinget for Socialdemokraterne i 2011. Han fik 4218 personlige stemmer. Han er socialdemokraternes by- og boligordfører.

Kilde: Socialdemokraterne.dk
Ved valget i september blev Jan Johansen valgt ind som folketingsmedlem for Socialdemokraterne.

Her er den tidligere fagforeningsmand blandt andet blevet udpeget som sit partis by- og boligordfører. Læs her, hvad han mener om en række aktuelle problemstillinger på området:

Ingen af de nuværende folketingsmedlemmer bor i alment boligbyggeri. Det er problematisk og har indflydelse på den førte politik, lyder en del af kritikken. Hvad mener du om dette rationale?

"Det er frit hvor man vil bo. Hvorfor der ikke er nogen i Folketinget, der bor i alment boligbyggeri, kan jeg ikke svare på. Jeg har selv før boet i alment boligbyggeri, men det er et frit land, så man bestemmer selv hvor man vil bo".

Hvis det står til den nyudnævnte minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), så skal man ikke længere benytte begrebet "ghetto", men i stedet bruge betegnelsen "udsatte boligområder". Hvilken formulering har du tænkt dig at bruge fremadrettet?

"Jeg synes det er godt ikke at kalde det ghetto. Det mener jeg simpelthen ikke det er. Der er nogen problemstillinger i nogen af de store boligområder, og det er dem vi skal tage fat på. At kalde det for ghettoer har ikke noget med sagen at gøre".

Ansvaret for størstedelen af boligpolitikken er nu blevet samlet under ét ministerium. Hvad er din holdning til, at området er blevet flyttet fra Socialministeriet og har fået en selvstændig minister?

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00