Ny sæson - med demonstrationer og overbud?

ANALYSE: Ny politisk sæson - løber kvalitetsreformen løbsk i overbud, kommer der velfærdsdemonstrationer igen? Vi har samlet nogle bud.
Dansk Folkeparti vil profilere sig på at være garant for velfærd. Det kan blive overordentligt dyrt for regeringen, der også vil blive forsøgt overbudt af S.
Dansk Folkeparti vil profilere sig på at være garant for velfærd. Det kan blive overordentligt dyrt for regeringen, der også vil blive forsøgt overbudt af S.Foto: Rasmus Nielsen/Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

De offentligt ansatte er blevet mere krigeriske over en bred kam. Der er langt flere, der hurtigere end før nedlægger arbejdet, eller som går i gaderne for at demonstrere.

Peter Lautrup-Larsen
Politisk kommentator, TV 2

Med mindre statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) udskriver lynvalg, er de store politiske emner for den nye sæson klar.

Og som Thomas Larsen, politisk kommentator på Berlingske Tidende, udtrykker det, så er der tre emner, som vil dominere: Det er velfærd, velfærd og endnu mere velfærd.

Ny Alliances indtræden på den politiske scene og mere samarbejdsivrige toner fra De Radikale kan gavne regeringen i forhold til Socialdemokraterne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00