Ny spindoktor til Hvilshøj

NYHED: Integrationsministeriets erfarne spindoktor Thomas Harder er stoppet og erstattet af Søren Møller Andersen.
Erik Holstein

Han nåede at være med i over fem år: Thomas Harder startede som "særlig rådgiver" for VK-regeringens første integrationsminister Bertel Haarder (V), men fortsatte på posten under Rikke Hvilshøj (V), da den hidtidige chef blev gjort til undervisningsminister efter valget i 2005.

Thomas Harder nåede at blive almindelig anerkendt på Christiansborg for sin store viden om integrationsområdet. Samtidig mestrede Harder spindoktorens delikate balance: Han var loyal over for sin minister - uden at han af den grund kom til at lyde som en opremsning af regeringsprogrammet. For uden evnen til at give ordentlig baggrundsinformation mister spindoktorerne værdien for journalisterne - og dermed muligheden for at påvirke den politiske dagsorden.

Borgerlig profil
Afløseren Søren Møller Andersen er uddannet journalist og kommer senest fra et kommunikationsjob i Apotekerforeningen. Den nu 27-årige Søren Møller Andersen trådte sine barnesko i Konservativ Ungdom, men er i dag medlem af Venstre. Han har tidligere arbejdet i Venstres Pressetjeneste.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00