Om  
Lars Boje Mathiesen
Mikkel Bjørn
Pernille Vermund

Nye Borgerlige omfordeler ordførerskaber efter Mikkel Bjørns exit

Nye Borgerlige har fordelt nye ordførerskaber i folketingsgruppen i lyset af det forestående formandsskifte og efter, at folketingsmedlem Mikkel Bjørn har taget afsked med partiet.

Pernille Vermund har trukket sig som formand for Nye Borgerlige, men skal stadig varetage en lang række centrale ordførerskaber i partiet.
Pernille Vermund har trukket sig som formand for Nye Borgerlige, men skal stadig varetage en lang række centrale ordførerskaber i partiet.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Nye Borgerlige har fået en række nye ordførere.

Det oplyser Jyllands-Posten.

Omfordelingen af ordførerskaber sker i kølvandet af, at folketingsmedlem Mikkel Bjørn har forladt partiet til fordel for Dansk Folkeparti, og at partiet nu derfor blot er fire medlemmer tilbage i folketingsgruppen.

Pernille Vermund meddelte for nylig, at hun ønskede at gå af som partiformand. Lars Boje Mathiesen er den eneste, der har meldt sit kandidatur til posten, og bliver derfor ny formand ved partiets generalforsamling 7. februar.

Ved generalforsamlingen skal der desuden vælges en ny næstformand mellem tre kandidater, da Peter Seier Christensen ikke ønsker at fortsætte i rollen.

Se de nye ordførerskaber herunder:

  • Pernille Vermund stopper som politisk ordfører og overtager flere af Lars Boje Mathiesen og Mikkel Bjørns tidligere områder. Hun bliver ny ordfører for erhverv, kirke, kultur- og medier, landbrug, miljø- og fødevarer, uddannelse- og forskning, retsområdet, skatteområdet samt ordfører for det danske mindretal.
  • Lars Boje Mathiesen bliver ny politisk ordfører og børne- og undervisningsordfører. Han fortsætter derudover som ordfører for finans og ligestilling.
  • Peter Seier Christensen er midlertidig gruppeformand og ny indfødsretsordfører og ordfører vedrørende nordisk samarbejde. Han fortsætter desuden på en lang række af sine tidligere ordførerposter.
  • Kim Edberg Andersen bliver midlertidig gruppenæstformand og ny indenrigs- og kommunalordfører, IT- og digitaliseringsordfører og transportordfører. Han fortsætter derudover på en lang række af sine tidligere ordførerposter.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Boje Mathiesen

Løsgænger og MF, Folketinget, fhv. partiformand og MF, Nye Borgerlige
Lærer

Mikkel Bjørn

MF (DF), formand, Indfødsretsudvalget
lærer (Jelling seminarium 2020)

Pernille Vermund

MF (NB), stifter og formand, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00