Nyt skud på Løhde-stammen på vej i landspolitik

BOBLER: Hun er ud af Venstre-familie og er vokset op med politiske diskussioner over middagsbordet. Men Sophie Løhde vil ikke bare være sine forældres datter.
Foto: Altinget.dk
Rikke Schielder Jørgensen
Fakta

Christiansborg-boblerne

Altinget.dk vender spotlampen mod nogle af de unge politikere, som ifølge prognoserne står til at komme i Folketinget 13. november. Gennem hele valgkampen bringer vi således en række portrætter af de håbefulde folketingsspirer.

Fakta

Dette er den anden artikel om de unge Christiansborg-bobler.
Tidligere i serien:
29.10.: Johanne Schmidt-Nielsen, EL

Det virker ikke, som om der egentlig nogensinde har været tvivl i hendes sind. Sophie Løhde har fået Venstre-politik ind med modermælken. Moderen var tidligere borgmester i Birkerød for Venstre og faderen i en årrække formand for Venstre i samme kommune.

Kun en enkelt og meget kort afstikker til Socialdemokraterne i en uges praktik i 9. klasse er det blevet til. Faktisk blev det dette bekendtskab, der fejede al tvivl af bordet. Venstre var ét medlem større. Hun stiller nu op i nordsjællands storkreds, og spås gode chancer for at blive valgt til Folketinget.

"Det var vigtigt for mig at prøve det af, for jeg ville ikke bare melde mig ind i Venstre, fordi mine forældre var medlemmer. På et tidspunkt var det nærmest moderne at mene noget andet end dem," fortæller den 24-årige Sophie Løhde om de første skridt i forældrenes politiske fodspor.

Frihed til at vælge selv
Den grundlæggende liberale tankegang om, at den enkelte er fri til at træffe sine egne valg, og man som individ ved, hvad der er bedst for eget liv, er afgørende for Sophie Løhde.

Dokumentation

Sophie Løhde

24 år.
Opvokset i Birkerød, hvor hun stadig bor.
BA i Erhvervsøkonomi og Virksomhedskommunikation, Copenhagen Business School, CBS.
Stiller op i Egedalkredsen i Nordsjællands Storkreds.
Læser p.t. cand.soc. på CBS.

Politisk erfaring:
Meldte sig ind i Venstre i 9.klasse
Valgt til Frederiksborg Amtsrådet i 20012
2005: Valgt ind i Rudersdal Kommunalbestyrelse og Regionsrådet for Region Hovedstaden.
Formand for paykiatriudvalget i Frederiksborg Amt og parallelt med dette næstformand i amtets udvalg for uddannelse, erhverv og kultur.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00