Analyse af 
Erik Holstein

Økonomien er Thornings redningsplanke

ANALYSE: Regeringen satser på et comeback ved at gentage Nyrups økonomiske succes fra 90'erne. Søvndal skal ændre den nedadgående retning i løbet af 2012, hvis han skal undgå uro om sit lederskab. Skattesagen har potentiale til at smadre Venstre-toppen, og selv i bedste fald vil sagen hæmme partiet de næste par år.
Helle Thorning-Schmidt kom til, netop som krisen tog endnu en runde. I første omgang har det gjort opgaven sværere, men på længere sigt kan en dygtig krisehåndtering giver vigtige pluspoint hos vælgerne.
Helle Thorning-Schmidt kom til, netop som krisen tog endnu en runde. I første omgang har det gjort opgaven sværere, men på længere sigt kan en dygtig krisehåndtering giver vigtige pluspoint hos vælgerne.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Erik Holstein

Alle er uskyldige, indtil det modsatte er bevist, så det er vigtigt at understrege, der kun er omkring 99,5 procents sandsynlighed for, at den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt har gjort, hvad Ekstra Bladet beskriver.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget|Christiansborg

"Vi skal gentage Nyrups økonomiske succes - uden at gentage hans værdipolitiske fejltagelser."

Sådan opsummerer en af de socialdemokratiske strateger i en enkelt sætning, hvordan man håber at komme tilbage efter regeringens miserable start. Og i den forbindelse kigger man nostalgisk tilbage til 90'ernes økonomiske politik under Nyrup (S) og Lykketoft (S).

En kombination af økonomisk ansvarlighed og kickstart skal overbevise vælgerne om, at Thorning-regeringen er bedst egnet til begrænse den stigende ledighed. I modsætning til Venstre, der "uansvarligt vil hælde penge ud til ufinansierede skattelettelser". Og man kan i det mindste glæde sig over, at de to centrale økonomiske ministre, finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R), er kommet stærkt fra start.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00