Opdateret prognose: Sådan fordeler partiernes mandater sig

GEOGRAFISK PROGNOSE: Hvor falder partiernes mandater i landet med de nuværende meningsmålinger? Bliv klogere på det i professor Kasper Møller Hansens opdaterede mandatprognose, der er vægtet mod det nyeste snit af målinger.

Hver uge frem mod folketingsvalget 5. juni laver professor Kasper Møller Hansen et kvalitetsvægtet snit af meningsmålingerne for Altinget.

På baggrund af det udarbejder han også hver uge en opdateret udgave af den geografiske prognose for, hvor i landet partiernes mandater står til at falde lige nu.

Den nye prognose viser blandt andet, at Dansk Folkepartis tilbagegang nu rammer partiet særligt hårdt i Københavns Omegn, hvor hele to DF-profiler står til at ryge ud af Folketinget. Partiet vil ifølge prognosen nemlig kun få et enkelt mandat i storkredsen, hvilket efter al forventning vil gå til Pia Kjærsgaard. Dermed bliver der hverken plads til Kenneth Kristensen Berth eller Mikkel Dencker. I Sjællands Storkreds ser det også ud til, at det kun kan blive til et genvalg af Søren EspersenLiselott Blixt og René Christensen, fordi Dansk Folkeparti går fra syv til tre mandater i storkredsen.

Login