Overblik: Her er resultatet af kommunalvalget

KV17: Tirsdag kl. 20 lukkede landets valgsteder til kommunalvalget. Du kan følge optællingen i din kommune her og se det endelige resultat, når det ligger klar.

Valgkampen til kommunalvalget 2017 er forbi, og de sidste stemmer er ved at være afgivet på alle landets 1.387 valgsteder.

De kommende timer vil valgtilforordnede tælle de mange stemmer. Når det samlede resultat og de personlige stemmetal er gjort op i de enkelte kommuner omsættes de forskellige partier og lokallisters stemmeandel til mandater i kommunalbestyrelsen. Herefter er den nye kommunalbestyrelse klar.

PARTIERNES LANDSRESULTAT - TOP FEM I PCT.
(Senest opdateret kl. 01.50)

S 32,4
V 23,2
K 8,8
DF 8,8
EL 5,9
Andel stemmer optalt 98,9

Herunder kan du se resultatet i de enkelte kommuner i takt med, at de bliver opgjort.

Nederst kan du se resultaterne i takt med, at de kommer ind. I første omgang begrænser oplysningerne sig til de enkelte partiers og lokalisters andel af de afgivne stemmer.

Her kan du også få et overblik over stemmeprocenten i din kommune. Landsgennemsnittet blev 70,8 procent. Det er en lavere stemmeprocent end ved kommunalvalget i 2013 på 71,9 procent.

Uddybende oplysninger om resultaterne i de enkelte kommuner kan findes på kmdvalg.dk. Find din kommune herunder.

Æ
Ærø

,

Forrige artikel Magten skifter i Region Sjælland Magten skifter i Region Sjælland Næste artikel DF's tilbagegang kan koste Venstre formandsposten i KL DF's tilbagegang kan koste Venstre formandsposten i KL
Mai Villadsen klar favorit som ny spids for Enhedslisten

Mai Villadsen klar favorit som ny spids for Enhedslisten

ANALYSE: Enhedslisten ventes at vælge ny politisk ordfører inden for det næste halve år, og pilen peger på klimaordfører Mai Villiadsen. Det vil signalere en videreførelse af den mere folkelige linje, partiet har anlagt de senere år.