Peter Birch: Ny grøn regnemodel kan "starte en ny æra" i Finansministeriet

REGNEMODELLER: Når Finansministeriet får sin nye grønne regnemodel, kan det danne grundlag for en helt ny økonomisk-politisk æra, siger økonomiprofessor og tidligere formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen, der leder modelarbejdet. 

Den tidligere formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen leder arbejdet med Grøn Reform.
Den tidligere formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen leder arbejdet med Grøn Reform.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Hvis vi kommer i mål med det, vi har sat som ambition – og det skal vi – så får vi en model, der omfatter flere aspekter af miljø og klima, end jeg har set noget sted før.

Peter Birch Sørensen
Professor ved Københavns Universitet

Finansministeriet kan inden for få år få en ny regnemodel, der kan blive startskuddet til en ny æra for den økonomiske tænkning i det magtfulde ministerium.

Så bastant lyder vurderingen fra økonomiprofessor ved Københavns Universitet og tidligere overvismand og formand for Klimarådet Peter Birch Sørensen, der står i spidsen for arbejdet med den nye model, der får navnet Grøn Reform.

”Hvis vi kommer i mål med det, vi har sat som ambition – og det skal vi – så får vi en model, der omfatter flere aspekter af miljø og klima, end jeg har set noget sted før. Modellen kan potentielt starte en ny æra i brugen af modeller i den økonomisk-politiske planlægning," siger han.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00