Positive historier er ilde hørt i pressen

Kritikken af Magtudredningens afsluttende rapport forleden var massiv. Altinget.dk bad formanden for forskningsledelsen, professor Lise Togeby, forholde sig til kritikken, som den fremstod politisk og i medierne.

Det meste kommunikation foregår efterhånden på mediernes betingelser, og der hersker tilsyneladende den opfattelse hos journalister og redaktører, at folk hellere vil have de negative historier end de positive. Derfor provokerer det tilsyneladende så mange, når vi så kommer og påstår det modsatte – det synes jeg er tankevækkende

Lise Togeby
Professor, formand for Magtudredningen
Fakta
Lise Togeby:

Født 6. juni 1942 på Frederiksberg som datter af professor, dr. phil. Knud Togeby.

Professor i politisk sociologi, Aarhus, fra 1995.

Formand for Magtudredniningens forskningsledelse fra 1997.


Kilde: Altinget.dk
Århus: Det danske demokrati lever og har det godt i betragtning af det pres, som folkestyret har været udsat for gennem de seneste årtier. I modsætning til, hvad man skulle forvente, er befolkningen i løbet af de seneste 30-40 år blevet mere handlekraftig og selvstændig, og Folketinget og de politiske partier har forstået at tilpasse sig udviklingen uden at miste magt.

Det er hovedkonklusionen i den slutrapport som Magtudredningen efter seks års arbejde sendte på gaden i sidste uge. En konklusion, der gav anledning til kritik af Magtudredningens samlede arbejde, da den blev fremlagt forleden på Christiansborg.

Den sidste uge har ganske enkelt været kulminationen på nogle travle år for professor Lise Togeby, Aarhus Universitet, der siden 1997 har været formand for Magtudredningens fem mand store forskningsledelse. Den ledelse der i de sidste seks år har stået i spidsen for at undersøge magt og demokrati i Danmark.

Altinget.dk mødte Lise Togeby på hendes kontor på Aarhus Universitet for at få et interview om Magtudredningens arbejde, og den efterfølgende debat herom samt om mediernes rolle i det moderne samfund.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00