Regeringen går til kamp mod skattely

KORT NYT: Med 40 mio. kroner igangsætter regeringen nu et skattelyprojekt for at styrke skattemyndighedernes kamp mod skjulte formuer i udlandet, skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.
David Vestergaard Eriksen

Fremover skal det være sværere for virksomheder og privatpersoner at skjule uoplyste formuer for at undgå at betale skat i Danmark. Med tre nye initiativer styrker regeringen med skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i spidsen nu kampen mod skattely.

Nye undersøgelser viser, at grænsoverskridende skatteundragelse stadig spiller en stor rolle.

"SKAT har i dag en meget målrettet indsats mod skattely, og indsatsen har allerede givet gode resultater. Med det nye skattelyprojekt styrker vi SKATs muligheder for at blive bedre til at identificere nye former for skattelykonstruktioner, mens vi samtidig lægger op til øget internationalt samarbejde," udtaler skatteministeren i pressemeddelelsen.

De tre initiativer består af en særlig tværministeriel taskforce, der skal kigge på samarbejdet mellem myndighederne og på nuværende lovgivning. De sidste to initiativer er 40 mio. kroner over en fireårig periode til et skattelyprojekt samt en invitation til rådgiverne om et fremtidigt branchesamarbejde om skattely.

Det er meningen, at en systematiseret undersøgelse af karkateristika bag skattekonstruktioner kan bidrage til en mere succesfuld identifikation af potentielle sager om skattely. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Holger K. Nielsen

Fhv. MF (SF), minister og partiformand
cand.mag. i samfundsfag og dansk (Københavns Uni. 1979)

0:000:00