Regeringen kræver tobak ud af Folketinget

NYHED: Tyrannisk og rabiat. Sådan betegner flere borgerlige politikere regeringens forslag til et totalt rygeforbud på Christiansborg. Sundhedsministeren afviser, at Folketinget skal have særstatus. DF-politiker foreslår masker og rumdragter til rengøringspersonalet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Regeringens forslag til nye rygeregler:

  • Al rygning indendørs på offentlige arbejdspladser forbydes.

  • Al rygning i det offentlige rum, altså butikscentre, transportmidler, sportshaller, biografer mm. forbydes, men der gives mulighed for rygerum.

  • Alle private arbejdspladser skal have deres egen rygepolitik, men ingen må mod deres vilje udsættes for passiv rygning.

  • Der indføres rygeforbud på alle serveringssteder og værtshuse, men der tillades adskilte rygerum/afdelinger. Værtshuse under 100 m2 må selv vælge rygepolitikken.

    Læs regeringens forslag til fremtidens rygeregler


  • Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet
    Regeringens forslag til en rygelov, der medfører et forbud mod at ryge indendørs i offentlige institutioner, vækker harme blandt rygerne på Christiansborg.

    Bliver forslaget vedtaget, kan rygerne blandt de 179 folketingsmedlemmer nemlig godt finde nikotin-tyggegummiet frem eller vænne sig til at gå uden for Christiansborgs mure for at fylde lungerne med røg.

    Folketingets mest højtråbende forsvarer for retten til at ryge på Christiansborg, Jesper Langballe (DF), er rasende over forslaget.

    "Forslaget er et tyrannisk overgreb over for de 179 folkevalgte. Folketingsmedlemmer er ikke offentligt ansatte. Vi er folkevalgte. Jeg er oven i købet valgt som ryger, fordi jeg under valgkampen har talt imod det meningsløse tyranni, som rygerne bliver udsat for i Danmark," siger Jesper Langballe. Han vil have lov til at ryge på sit kontor på Christiansborg.

    Altinget logoChristiansborg
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00