Regionsformand: Flere fordele ved glemme-bøder

INTERVIEW: Selv om regionsformand Bent Hansen (S) erkender, at der er dilemmaer ved at indføre bøder ved patientudeblivelser, fortsætter han kampen. Samtidig åbner han for, at patienter også skal kompenseres, hvis sygehusene aflyser aftaler.
Da Bent Hansen (S) før påske foreslog at indføre bøder til patienter, der udebliver til aftaler på sygehusene, stod han ikke alene. Bl.a. indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) så positivt på forslaget, og samtidig lænede regionernes formand sig op ad en undersøgelse, der viste, at mange danskere ønsker en hårdere kurs på området. Undersøgelsen, der var bestilt af Danske Regioner, pegede bl.a. på, at 35 procent af danskerne var klar til at straffe patienter, der udebliver, med gebyr, mens kun fire procent var imod.

Men som Altinget i dag kan fortælle, er der udbredt skepsis hos sundhedsdirektørerne i regionerne. Det er dem, der vil skulle implementere gebyrsystemet, og de stiller bl.a. spørgsmålstegn ved, om gevinsten ved at indføre gebyrsystemet står mål med den administration, der vil skulle opbygges for at håndtere systemet. Desuden viser erfaringer fra speciallægeområdet, hvor gebyrsystemet er indført, at kun få bruger det, fordi det er tidskrævende og svært at administrere.

Alligevel ændrer Bent Hansen ikke holdning:

"Jeg erkender, at der er nogle dilemmaer, men jeg synes stadigvæk, at fordelene opvejer ulemperne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00