Risbjerg: Blå bloks forspring skrumper

RISBJERGS SNIT: Den borgerlige føring i meningsmålingerne er ved udgangen af 2015 aftaget, og der er nu praktisk talt dødt løb mellem blokkene i dansk politik, viser Risbjergs snit af decembers meningsmålinger.

Ved indgangen til 2016 er der dødt løb mellem blokkene i dansk politik, viser valgforsker Søren Risbjerg Thomsens kvalitetsvægtede snit af meningsmålinger. 
Ved indgangen til 2016 er der dødt løb mellem blokkene i dansk politik, viser valgforsker Søren Risbjerg Thomsens kvalitetsvægtede snit af meningsmålinger. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix
Morten Øyen

Tallene viser, at det kan være vanskeligt for en ny regering af fastholde vælgernes støtte.

Søren Risbjerg Thomsen
Valgforsker

Siden valget i juni har blå blok fastholdt et stabilt flertal i meningsmålingerne. Men oven på en voldsom debat om finansloven og afstemningen om retsforbeholdet er det flertal skrumpet ind.

Fakta
Om Risbjergs snit

Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.

Gennemsnittet er vejet af meningsmålinger fra Epinion/DR, Gallup/Berlingske, Greens/Børsen, Wilke/Jyllands-Posten, Voxmeter/Ritzau. 
Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget som kilde. 

Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Søren Risbjerg Thomsen for Altinget.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af decembers meningsmålinger, som valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har lavet for Altinget.

Var der valg nu, ville der være dødt løb mellem blokkene, viser snittet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00