Røde tvivlere ikke nok til at sikre Thorning genvalg

VÆLGERANALYSE: Blandt tvivlerne stemte et klart flertal på rød blok ved sidste valg. Dermed er tvivlerne en skjult vælgerreserve for Thorning, hvis de kan mobiliseres. Men det er ikke nok til sikre regeringen genvalg, viser ny analyse fra Risbjerg.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Jørgen Skadhede

Tvivlerne omtales som den afgørende faktor forud for ethvert valg. Blandt Thorning-regeringens rådgivere lægger man da heller ikke skjul på, at regeringens forhåbninger om et genvalg især skal findes blandt de mange tvivlere.

Et stort flertal af de nuværende tvivlere stemte således på partier i rød blok ved sidste valg.
Men Thorning og kompagni er så langt bagud i meningsmålingerne, at denne skjulte vælgerreserve ikke er nok til at sikre regeringen genvalg.

Det viser en ny stor vælgeranalyse, som valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet har foretaget for Altinget.

Dokumentation

Om analysen
Vælgeranalysen af tvivlerne er lavet for Altinget af valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af cirka 12.000 Gallup-interviews per kvartal.

Under artiklen kan du se tabeller med udviklingen fra 2012 til 2014.

Tabellerne viser, hvordan meningsmålingerne så ud på det pågældende tidspunkt. Samt hvordan tvivlergruppen så ud på det pågældende tidspunkt fordelt på, hvilke partier tvivlerne stemte på ved folketingsvalget i 2011.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00