SF holder omstridt regionspolitiker i strakt arm

AFVIST: SF's landsledelse har afvist at genoptage Andreas Røpke som medlem af partiet. Den omstridte eks-SF'er skabte røre, da han i 2009 var tæt på at kuppe S-borgmesteren i Region Hovedstaden.
Jørgen Skadhede

Ledelsen er bange for, at det vil give for meget ballade og splittelse i regionsrådsgruppen. Flertallet tog en pragmatisk beslutning om, at man vil have ro på bagsmækken.

Ole Riisgaard
Medlem af SF's landsledelse
Fakta

Andreas Røpke

Født 10. maj 1984
2010 - Medlem af Region Hovedstaden som løsgænger
2008 - 2009: Formand for SF i Region Hovedstaden
2008 - 2009: Medlem af SF's hovedbestyrelse
2002 Medlem af SF

Den omstridte eks-SF'er og medlem af Region Hovedstaden Andreas Røpke får ikke lov at blive medlem af SF igen. I hvert fald ikke så længe han fortsat sidder som medlem af Region Hovedstaden.

Det har SF's landsledelse besluttet. Det skal skabe ro i gruppen i Region Hovedstaden og sende et signal til andre lokalpolitikere, der har forladt SF i løbet af denne valgperiode.

Umiddelbart er der dog ikke tidligere eksempler på, at SF har afvist at tage frafaldne lokalpolitikere tilbage i folden.

"Det kan jeg ikke huske. Men vi har forholdt os principielt til sagen, og det gør en forskel, om man vil være menigt medlem, eller om man sidder på en tillidspost. Vi er nødt til at have rene linjer, og det har nogle konsekvenser, når man melder sig ud," siger SF's næstformand Meta Fuglsang.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00