SF sikrer nyt flertal trods S-tilbagegang

SNIT: Oppositionen sikrer sig flertal på 90 mandater i Altinget.dks snit af meningsmålingerne i august. S slået tilbage til valgresultatet i 2007.

Hvis det i den nærmeste fremtid mod partiets forventning skulle vise sig, at der også er handlet skattemæssigt ukorrekt, kan det koste partiet endnu mere i tilslutning.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Med et fald for Socialdemokratiet fra 28,2 pct. i juni til 25.6 pct. i august i gennemsnittet af meningsmålinger er partiet igen tæt på valgresultatet på 25,5 pct af stemmerne fra november 2007.

Det er uden tvivl de selverkendte fejl i S-leder Thorning-Schmidts meldinger om sin mands ophold i Danmark og uklarheden om, hvor han skal betale skat af sin milliongage, der har kostet tilbagegangen for partiet. Hvis der i den nærmeste fremtid mod partiets forventning skulle vise sig, at der også er handlet skattemæssigt ukorrekt, kan det koste partiet endnu mere i tilslutning.

Den samlede opposition bestående af S og SF samt Enhedslisten og Radikale står alligevel fortsat med et lille flertal i meningsmålingerne, som i august er på 50,8 pct. Det skyldes næsten udelukkende den fastholdte fremgang for SF på 17,6 pct. i august mod 13,0 pct. ved sidste valg, mens R med 4,7 pct. og EL med 2,9 pct. har omtrent uændret tilslutning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00