Simon Emil Ammitzbøll-Bille ser tilbage på fire år med Løkke: Mislykket bluff på Marienborg blev begyndelsen på opløsning af blå blok

Hvorfor endte det blå samarbejde i forrige valgperiode ud i kaos, vælgerkrise og en regeringsleder, som hellere ville samarbejde med Socialdemokratiet? Tidligere LA-minister Simon Emil Ammitzbøll-Bille giver sit bud på, hvad der skete, og hvilke fejl Liberal Alliance begik i ny bog.

I en ny bog med titlen 'Insider - Fire år med Løkke' ser Simon Emil Ammitzbøll-Bille tilbage på begivenhederne i årene 2015 til 2019. Arkivfoto.
I en ny bog med titlen 'Insider - Fire år med Løkke' ser Simon Emil Ammitzbøll-Bille tilbage på begivenhederne i årene 2015 til 2019. Arkivfoto.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Februarkulden indhyllede Marienborg, som stadig var omkranset af nøgne træer, der ventede på forårets komme.

Indenfor ramte temperaturen formentlig også frysepunktet. Her havde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldt de øvrige borgerlige partier – Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Konservative – til blå familieterapi. De førstnævnte var mest af alt med som statister, mens Lars Løkke Rasmussen havde lagt sig ud i en stirrekonkurrence med Konservative.

De havde nemlig erklæret mistillid til daværende fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), men det ville den siddende statsminister ikke finde sig i. Han ville derfor tale dem til rette med truslen om, at mistillid til en af hans ministre ville udløse et valg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00