Snit af målinger: DF taber 140.000 vælgere på to måneder

RISBJERG-SNITTET: Vælgerne flygter fra Dansk Folkeparti, som nu er på det laveste niveau i over tre år, viser et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålinger. Imens når rød blok det højeste niveau siden valgkampen i 2011.

Det politiske stormvejr over Dansk Folkeparti viser sig også i meningsmålingerne.
Det politiske stormvejr over Dansk Folkeparti viser sig også i meningsmålingerne.Foto: Jens Astrup / Scanpix
Morten Øyen

Sagen om misbrug af EU-midler er af en anden kaliber, end når en ukendt DF'er siger et eller andet rabiat på et landsmøde. Det her går meget dybere.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

De seneste to måneder har været usædvanlig hårde for Dansk Folkeparti.

Fakta
Om Risbjerg-snittet

Professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.


Gennemsnittet er lavet på baggrund af en formel udregnet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet og er et kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Gallup/Berlingske, Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, Altinget/Nordstat, Greens/Børsen og Epinion/DR.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til et valg ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.

Efter introduktionen af det nye parti Nye Borgerlige, beskyldninger om løftebrud i forbindelse med Danmarks deltagelse i Europol-samarbejdet og anklager om misbrug og rod med EU-midler siver vælgerne i stor stil.

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af oktobers meningsmålinger lavet af valgforsker Kasper Møller Hansen for Altinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00