Snit af målinger: Ellemanns comeback har endnu ikke løftet Venstre

Mens Ellemann-effekten lader vente på sig, har Socialdemokratiet nu let medvind. Det skyldes særligt én ting, vurderer Altingets politiske redaktør, som også hæfter sig ved, at Radikale og Konservative stadig ikke formår at vinde på SVM-regeringens dalende opbakning.

Det er ikke nødvendigvis et nederlag for Venstre, at der ikke er opstået "et boost" i meningsmålingerne. Lige nu handler det om at stabilisere partiet, vurderer Jacob Bruun, der tidligere har været rådgiver i partiet.
Det er ikke nødvendigvis et nederlag for Venstre, at der ikke er opstået "et boost" i meningsmålingerne. Lige nu handler det om at stabilisere partiet, vurderer Jacob Bruun, der tidligere har været rådgiver i partiet.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Sebastian Vidkjær StoneFrida FlinchJonas Wiinblad OvergaardMarie Møller Munksgaard

Jakob Ellemann-Jensen er tilbage ved roret som formand for Venstre, men partiets meningsmålinger står stadig i stampe.

Dermed er der endnu ingen "Ellemann-effekt" at finde hos partiet, der fortsat står til at få omkring 10,5 procent af vælgernes stemmer – akkurat som det har stået til de seneste måneder. 

Det viser Altingets kvalitetsvægtede snit af målinger fra august, som er udarbejdet af professor og valgforsker Kasper Møller Hansen. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00