Snit af målinger: Rød blok kan tælle til 90 uden Alternativet

RISBJERGSNIT: Oppositionens føring er nu så stor, at Mette Frederiksen (S) på ingen måde har brug for Uffe Elbæk og co.’s mandater. Men meget tyder på, at Radikale ender med at volde S-formanden større problemer end Alternativet, siger Altingets politiske kommentator.

Det ser ud til, at de røde partier kan være sikre på et flertal i Folketinget uden Alternativets støtte. Men det er et spørgsmål, om manden i baggrunden, Radikales Morten Østergaard, ender med at blive et større problem for Mette Frederiksen, mener Altingets politiske kommentator.
Det ser ud til, at de røde partier kan være sikre på et flertal i Folketinget uden Alternativets støtte. Men det er et spørgsmål, om manden i baggrunden, Radikales Morten Østergaard, ender med at blive et større problem for Mette Frederiksen, mener Altingets politiske kommentator.Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Selv hvis Alternativet gør alvor af at trække sine mandater ud af ligningen efter folketingsvalget, vil resten af oppositionen stadig få et flertal af Folketingets 179 mandater.

Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten står nemlig til at få 90 mandater til sammen, hvis der var valg i dag.

Det viser det kvalitetsvægtede snit af april måneds meningsmålinger, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Dokumentation

Kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, Kantar Gallup/Berlingske og Epinion/DR gennemført i den seneste måned.

I alt er der 5.666 interviews med i seneste opgørelse (fraregnet "ved ikke"-svar).

Ændringer er beregnet som summen af den absolutte forskel i partiers tilslutning fra det forrige snit divideret med to. Det vil sige, hvor mange procent der skal flyttes for at få det nye snit.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Den statistiske usikkerhed på snittet for de enkelte partier er højst +/- 1,3 procentpoint.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024