Søvndal: Alt grønnes i SF

NYHED: Såvel SFs landsmøde som rundspørge blandt 112 lokale partiforeninger giver fuld opbakning til formanden Villy Søvndal.
Foto: Altinget.dk
Rikke Schielder JørgensenNatali BraagaardRasmus Nielsen

Jeg havde længe overvejet at blive medlem af SF. Men det var først, da Villy blev formand, jeg tog skridtet. Fordi han satte en retning for partiet som et venstreparti, der ikke havde været der før – heller ikke under Holger K.

Gert Ellested
SF, Kastrup-Tårnby

Vejle: Bøgetræerne omkring Vejle Idrætshøjskole er for længst sprunget ud, selvom kalenderen kun viser sidst i april. Om det skyldes den meget positive og varme stemning i SF, som især kom til udtryk på landsmødet i weekenden, er svært at sige.

Faktum er dog, at det går rigtigt godt i oppositionspartiet. Formand Søvndal høster nemlig opbakning som aldrig før til sin regeringssøgende kurs, og medlemmerne strømmer til. Dertil kommer, at gamle stridigheder synes skrinlagt og afløst af en fælles vilje til at få mere indflydelse.

Æren for, at det går så godt, - medlemstallet rundede i weekenden 10.000 - skyldes ifølge formanden selv netop den fælles linje.

Dokumentation

Rundspørge i dagene 25. til 27. april 2007 blandt formænd/bestyrelsesmedlemmer i de 112 lokale partiforeninger i SF. Heraf fik vi svar fra 87 (3 ønskede ikke at svare, og 22 reagerede ikke på telefon- og mailbeskeder). Af Altinget.dk for TV 2|Politik.

1) Villy Søvndals kurs i retning af at SF skal deltage i en kommende socialdemokratisk ledet regering er en klog kurs.

Helt enig: 64%
Ret enig: 32&
Neutral: 2%
Ret uenig: 1%
Helt uenig: 0%

 

2) SF kan godt være en del af en socialdemokratisk ledet regering, der omfatter Det Radikale Venstre.

Helt enig: 66%
Ret enig: 29%
Neutral: 2%
Ret uenig: 1%
Helt uenig: 2%

 

3) SF kan godt være en del af en socialdemokratisk ledet regering, der omfatter Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne.

Helt enig: 11%
Ret enig: 41%
Neutral: 22%
Ret uenig: 18%
Helt uenig: 7%

 

4) SF skal kræve en folkeafstemning om en kommende EU-traktat - uanset om der er tale om suværenitetsafgivelse eller ej.

Helt enig: 40%
Ret enig: 25%
Neutral: 3%
Ret úenig: 25%
Helt uenig: 6%

 

5) Hvis SF ender med at gå med i en ny regering, hvilken ministerpost ser du så helst til Villy Søvndal?

Udenrigsminister: 38%
Velfærdsminister: 23%
Andet: 18% (5 svarer indenrigsminister, 2 statsminister, 2 miljøminister, 1 socialminister, 1 økonomiminister, 1 justitsminister)
Ved ikke: 21%


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00