Spildte kræfter i anden potens

ANMELDELSE: Henrik Dahl spilder sit talent i sin nyeste bog, hvor momentvise lyspunkter overskygges af tågede analyser og en massiv selvprofilering.
Erik Holstein
Foto:
Foto:

De analyser Henrik Dahl så gavmildt stillede til rådighed for venstrefløjens toppolitikere var af meget skiftende kvalitet. Hvis S og SF op til 2001 havde fulgt hans råd og var sprunget ud som jubeleuropæere, var nederlaget til Dansk Folkeparti ikke blevet "stort". Det var blevet gigantisk.

Erik Holstein
Journalist og forfatter

 

Missionen er lykkedes, hvis man måler efter spaltemillimeter.

Forsider, massive overskrifter, lange interviews, righoldige anmeldelser, det er høsten af sociolog og debattør Henrik Dahls nye bog "Spildte kræfter". Desværre er der ikke noget forhold mellem den kvantitative succes og kvaliteten af indholdet.

Den enorme medieopmærksomhed skyldes naturligvis Henrik Dahls ikke særlig sofistikerede karaktermord på S-formand Helle Thorning-Schmidt. Og okay, lad os tage det først, selvom det mest ligner et stunt for at hype bogen maksimalt.

Forfatterens dræbende karakteristik af Thorning baserer sig på, at manden har siddet i et par studiekredse med hende. For fem - ti år siden. Alene det burde mane til en vis forsigtighed.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00