Tæt på dødt løb mellem regering og opposition

For første gang siden december 2003 har VKO knebent flertal i månedsnittet af meningsmålinger, skriver professor Søren Risbjerg Thomsen i sin analyse.

Det samlede mandat-resultat er, at regeringen med DF for første gang siden december 2003 står til et knebent mandat-flertal på 88 mod oppositionens 87 bland de 175 ”syd-danske” mandater.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Institut for Statskundskab, Århus Universitet

I gennemsnittet af meningsmålinger for august er regeringen sammen med støttepartiet DF godt på vej til at generobre den overvægt i forhold til oppositionen, den tabte i januar 2004.

Siden april-forårspakken med skattelettelserne er det gået støt fremad for regeringen, hvilket i denne måned resulterer i en lille overvægt i forhold til oppositionen, hvis man ser bort fra Kristendemokraterne, som med 1,7 procents tilslutning forsat ligger lidt under spærregrænsen.

Inden for regeringsblokken er det især Venstre, som har haft fremgang i de senere måneder; men med 27,8 pct. i august ligger V fortsat svagere end ved folketingsvalget i november 2001, hvor partiet fik 31,2 pct.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00