Tæt på Tesfayes socialdemokrati

INTERVIEW: Mattias Tesfaye skyder med skarpe holdninger og er ikke bange for at gå til grænsen. Han vil flytte Socialdemokraterne tættere på baglandet og vil have mere ærlige og direkte politikere.
Mattias Tesfaye strammer sine budskaber, når han skal debattere. Men han skyder ikke fra hoften for at få billige point. "Jeg har sat mig ind i det og har et standpunkt. Det er man velkommen til at være uenig i. Jeg er godt klar over, at når jeg leverer standpunktet, så har jeg ikke alle mellemregningerne med. Det er en del af gamet at være skarp," siger han.
Mattias Tesfaye strammer sine budskaber, når han skal debattere. Men han skyder ikke fra hoften for at få billige point. "Jeg har sat mig ind i det og har et standpunkt. Det er man velkommen til at være uenig i. Jeg er godt klar over, at når jeg leverer standpunktet, så har jeg ikke alle mellemregningerne med. Det er en del af gamet at være skarp," siger han. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Mads Bang
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk

Jeg åbner da hele tiden avisen og er uenig i et eller andet, regeringen gør. Og så holder jeg bare kæft.

Mattias Tesfaye (S)
Folketingskandidat
Fakta

Nyt magasin
Altinget.dk har udgivet et nyt temamagasin om den faldende tillid til politikerne. Læs hvad politikerne siger om tillidskrisen, og få fem bud på veje videre.

Derudover får du artikler om dansk og international politik, kalender og meget mere.

Du kan læse magasinet her.

Praktisk info
Magasinet kan læses på både iPad, Mac og PC. Som abonnent på Altinget.dk skal du bare bruge dit sædvanlige log-in for at læse magasinet. Andre kan købe det til 125 kr her. Hvis du har tekniske problemer eller spørgsmål, så kontakt os på [email protected] eller tlf. 33 34 35 40.

 

Mattias Tesfaye

f. 1981

Murersvend og forfatter

Socialdemokratisk folketingskandidat i Brøndbykredsen

Tidligere næstformand i SF

Tesfaye var i sin ungdom medlem af Danmarks Kommunistiske Parti - Marxister og Leninister, men rykkede via Enhedslisten til Villy Søvndals blomstrende SF, hvor han sammen med tidligere sundhedsminister Astrid Krag og tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen var en del af den flok unge SF'ere, der var med til at lægge den midtersøgende linje, der fik SF i regering.

Han delte næstformandsposten i SF med Mette Touborg indtil kort efter formandsvalget, hvor Annette Vilhelmsen vandt. Siden forlod han SF for at blive socialdemokrat.

Har skrevet bøgerne:
"Kloge Hænder" fra 2013, som er et forsvar for godt håndværk og erhvervsuddannelserne.

"Vi er ikke dyr, men vi er tyskere" fra 2010, der sætter fokus på working-poor-problematikken.

"Livremmen", roman fra 2005.

"Det er fuldmuret. Det er de højeste fuldmurede huse i Danmark."

Mattias Tesfaye er først og fremmest murer. Han er også socialdemokratisk kandidat til Folketinget, men det blev han først for nylig.

Denne lørdag er vi på vej ind i elevatoren i de høje røde etageejendomme på Brøndbyøster Torv. Mattias Tesfaye skal hjem til Freddy Rasmussen og tale politik.

Freddy er det, som aviserne indimellem refererer til som Socialdemokratiets bagland. Han er socialdemokrat, han er aktiv i sin boligforenings bestyrelse, han er pensioneret rørlægger og bor i Brøndby Kommune, som har haft en socialdemokratisk borgmester, så længe kommunen har eksisteret.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00