Tilfældet Jens Rohde

KLUMME: Politisk ordfører Jens Rohde (V)spiller højt spil med sin udmeldeles af folkekirken - men hans principfasthed kan værdsættes, skriver Altinget.dks redaktør i sin ugentlige klumme om dansk politik.
Rasmus Nielsen

Med sin udmeldelse af Folkekirken spiller den politiske ordfører højt spil. Kirken betyder meget for Venstrefolk.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
POLITISK ORDFØRER I det store regeringsparti Venstre har meldt sig ud af Folkekirken – Jens Rohde ”vil ikke betale kontingent til to politiske partier. Hvis kirken vil være politisk, må den også tage konsekvensen af det, og så skal det ikke være en statskirke”.

Det skal nok blive diskuteret længe i kirken og hér inden for murene på Christiansborg. Spørgsmålet er, hvad handlingen på lang sigt får af konsekvenser for ham, og om det puffer til grundlovsdebatten om forholdet mellem stat og kirke.

Jens Rohde er utilfreds med, at 200 præster har skrevet og juleprædiket imod regeringens udlændingepolitik under overskriften ”Stadig ingen plads i herberget”.

Kirkeminister og mangeårig topfigur i Venstre Bertel Haarder ”begriber ikke” Jens Rohdes handling. Han henviser til de 1800 præster, der ikke er enig i kritikken af regeringen og mener – lige som partifællen Folketingets formand Christian Mejdahl - at Rohde skulle have skiftet til en af disse præster.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00