Pia K og prisen
DFs stifter og formand Pia Kjærsgaard modtager Ting-Prisen 2007 på Altinget.dks redaktion på Gammel Strand.

Ting-Prisen til et uskolet naturtalent

3. oktober 2007 kl. 15:00
NYHED: DFs formand Pia Kjærsgaard har modtaget årets Ting-Prisen for sin evne til at få sin politik ud til vælgerne.
| Flere
Årets politiske kommunikationspris, Ting-Prisen, gives i år til formanden for Dansk Folkeparti, folketingsmedlem Pia Kjærsgaard.

Den gives af netavisen Altinget.dk "til en dansk politiker med særlig evne at kommunikere sin politik, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne".

Priskomiteen begrunder årets valg sådan:

"Vi synes, det er meget vanskeligt at komme uden om Pia Kjærsgaard. I det hele taget - og ikke mindst i år. I sensommeren kørte hun hele spinnet mesterligt omkring den forkludrede skattesag, lønstigningerne til de offentligt ansatte og kvalitetsreformen. Kørte det statsmands-agtigt i medierne.

Selv når finansministeren kommer ud i talstorm, står hun roligt og siger, at "nu skal man jo ikke hænge folk op på et enkelt tal" - og så kører hun videre med sin egen politiske dagsorden målrettet ind i hjertekulen af de socialdemokratiske vælgere.

Pia Kjærsgaard er et uskolet naturtalent inden for kommunikation. Især i debat- og interviewsituationer, hvor det ene ord skal tage det andet - når den enes gestik skal modsvares af Pia Kjærsgaards mimik, er hun suveræn. Ingen anden kan afværge kritiske og relevante spørgsmål med så stor en latter, at der ligesom ikke er brug for ord. Pia Kjærsgaard forstår tydeligvis, at måden at få sine modtageres tilslutning er ved at påvirke dem følelsesmæssigt."

Pia Kjærsgaard selv siger i forbindelse med overrækkelsen:

"Man kan ikke nå meget højere end at sikre overensstemmelse mellem det, man siger, og det man gør. Og når man så oven i købet får lidt anerkendelse for det, er det jo helt perfekt. Tilbage står, hvad det så er, jeg gør, der berettiger mig til en kommunikationspris. Bare jeg vidste det."

Årets priskomité består af redaktør for fagbladet Journalisten Jakob Elkjær, chefredaktør ved Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen, leder af journalistuddannelsen ved SDU Troels Mylenberg, kommunikationsdirektør i Finansrådet Lars L. Nielsen og politisk redaktør ved Altinget.dk Rasmus Nielsen.

Tidligere modtagere af Ting-Prisen er: Lene Espersen (2004), Helle Thorning-Schmidt (2005), Villy Søvndal (2006).  Med prisen følger en skulptur.

 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK