Tingsekretær-oprør gået i sig selv

AFKLARING: Efter en middag med Folketingets Præsidium er tingsekretærerne ikke længere utilfredse. Kun SF's Pernille Frahm fastholder den kritiske linje.
SF's tingsekretær Pernille Frahm forventer, at Folketingets Præsidium nu bliver mere opmærksom på fordelingen af vagter mellem tingsekretærer og præsidiemedlemmer.
SF's tingsekretær Pernille Frahm forventer, at Folketingets Præsidium nu bliver mere opmærksom på fordelingen af vagter mellem tingsekretærer og præsidiemedlemmer. Foto: www.ft.dk
Erik Holstein

Det er ikke acceptabelt, at man sætter en tingsekretær i stolen, mens et præsidiemedlem deltager i en debat, vedkommende ikke engang er ordfører på.

Pernille Frahm (SF)
Tingsekretær

"Jeg har fået en god forklaring på, hvorfor tingene er, som de er."

Sådan lyder meldingen fra tingsekretær Karen Klint (S), der på linje med andre af Folketingets tingsekretærer havde rettet kritik mod fordelingen af vagter mellem tingsekretærerne og (de begunstigede) medlemmer af Folketingets Præsidium.

Flere af tingsekretærerne udtrykte over for Altinget.dk forskellige grader af utilfredshed med, at de ofte kom til at tage de sene vagter i formandsstolen, mens præsidemedlemmerne i højere grad fik vagter på bekvemme tidspunkter. Ligesom præsidiemedlemmerne blev beskyldt for at koncentrere sig om de vagter, der giver den bedste mediedækning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00