Om  
Bo Smith

Udvalg skal undersøge forholdet mellem politikere og embedsmænd

Djøf nedsætter et udvalg, som skal undersøge forholdet mellem politikere og embedsmænd og de rammer, de arbejder under. Formand for udvalget bliver beskæftigelsesministeriets tidligere departementschef Bo Smith.
Anne Justesen
Djøf har nedsat et udvalg, som skal undersøge rammerne for samarbejdet mellem politikere og embedsmænd. Udvalget får titlen Nordskov II-udvalg og skal følge på det oprindelige Nordskov Nielsen-udvalg, der i rapporten "Fagligt etiske principper i offentlig administration" fra 1993 lagde grundlaget for embedsmænds betjening af ministrene og Folketinget. Formand for det nye udvalg bliver tidligere departementschef i Beskæftigelsesministeriet gennem 15 år, Bo Smith, som også var medlem af det oprindelige Nordskov Nielsen-udvalg. "De mange verserende sager har medført en debat, om den offentlige forvaltning fungerer, som den skal. Embedsmændene skal følge med tiden og kunne håndtere nye vilkår og krav - blandt andet fra medierne - og samtidig skal de fastholde grundlæggende normer i det danske demokrati. Den udfordring vil vi belyse i udvalget," siger Bo Smith i en pressemeddelelse. Udvalget nedsættes af og finansieres af Djøf, men arbejder helt uafhængigt, skriver Djøf i en pressemeddelelse. Udvalget fastlægger selv sit nærmere kommissorium, og det forventes at afslutte sit arbejde i løbet af et år. Udvalgets sammensætning Bo Smith, tidligere departementschef Bertel Haarder, MF, medlem af Folketingets Præsidium og tidligere minister Frank Jensen, overborgmester i København, tidligere MF og minister Lisbeth Knudsen, ansvarshavende chefredaktør, Berlingske Jørgen Grønnegård Christensen, professor emeritus, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet Niels Fenger, professor i forvaltningsret, Juridisk fakultet, Københavns Universitet Niels Højberg, stadsdirektør, Aarhus Kommune Marius Ibsen, tidligere kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune Pernille Christensen, formand for Natur- og Miljøklagenævnet Mari Louise Bro Larsen, specialkonsulent i Beskæftigelsesministeriet Cecilie Heerdegen Leth, fuldmægtig i Fødevareministeriet Jacob Holbraad, direktør for Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i Undervisningsministeriet.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Smith

ESS-chefforhandler, Styrelsen for Forskning og Innovation, formand, RUVU, Det Faglige Råd for National Koordination, fhv. departementschef, Beskæftigelsesministeriet
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1974)

0:000:00