Ugen i dansk politik: Spørgetime med statsministeren, topministre i samråd og et hav af lovforslag

DET SKER: I denne uge afholdes statsministerens spørgetime, regeringen åbner for flere danske erhverv og arbejdspladser, og så skal en række ministre i åbent samråd. Få dit overblik her.

Velkommen til endnu en uge i dansk politik.

I slutningen af sidste uge præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) planen for fase to af genåbningen, hvor flere arbejdspladser og erhverv må åbne allerede mandag.

Du kan læse mere om genåbningsplanen her

Tirsdag
Klokken 9 holder Europaudvalget møde. Udvalget skal blandt andet drøfte med forsvarsminister Trine Bramsen (S), hvordan covid-19-krisen påvirker det europæiske forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde.

Klokken 13 er der møde i salen, der starter med statsministerens spørgetime. Derefter skal en række lovforslag behandles, heriblandt et lovforslag om mulighed for at afskære klageadgang i kommunale fællesprojekter om kystbeskyttelse og et beslutningsforslag af Peter Skaarup (DF) om tidsubegrænset lagring af fingeraftryk i fingeraftrykssystemet.

Klokken 14 skal sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i åbent samråd om regeringens coronastrategi.

Onsdag
Klokken 10 er der møde i Folketingssalen, hvor der er spørgetid med ministrene. Her skal blandt andet et lovforslag, som handler om, at statens uddannelsesstøtte kun tildeles danske statsborgere, behandles. Et andet forslag, som også skal behandles, handler om indførelse af en helhedsorienteret studieplan for studerende med handicap. Klokken 13 svarer ministrene på oversendte spørgsmål i ministrenes spørgetid.

Klokken 13.45 er miljøminister Lea Wermelin (S) i åbent samråd, hvor hun skal redegøre for, hvordan § 3-naturtyper beskyttes.

En time senere, skal Lea Wermelin til endnu et åbent samråd om ministerbemyndigelser. Hun skal også komme med forslag til rammer for producentansvar for emballager i Danmark.

Torsdag
Her er der møde i Folketingssalen fra klokken 10. Her skal blandt andet et lovforslag om ændringer i SU-loven til andenbehandling.

Herefter er der en række åbne samråd:

· Klokken 10.15 skal justitsminister Nick Hækkerup (S) til samråd om såkaldt vanvidskørsel.

· På samme tidspunkt skal børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) redegøre for regeringens stop for fusioner på uddannelsesområdet og udviklingen af ungdomsuddannelsestilbud.

· Klokken 13 skal social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til åbent samråd om herbergs- og krisecenterområdet.

· Klokken 13.30 skal finansminister Nicolai Wammen (S) forklare finanslovens effekt på udledningen af drivhusgasser.

· Klokken 15 skal sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) redegøre for regeringens hidtidige og fremadrettede teststrategier.

Fredag
Klokken 10 mødes folketingsmedlemmerne i Folketingssalen. Her skal en række lovforslag behandles, blandt andet et forslag af Peter Skaarup (DF), som handler om initiativer til bekæmpelse af vanvidskørsel, og et andet forslag af Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, om at sikre alle danskere en familielæge.

På samme tidspunkt holder Europaudvalget møde, hvor de skal diskutere de kommende rådsmøder for uddannelse, økonomi og finans.

Her finder du hele ugeplanen for Folketinget.

Forrige artikel ”Det er svært at være tre til en tango” ”Det er svært at være tre til en tango” Næste artikel Socialdemokratiet støvsuger vælgere fra både højre og venstre Socialdemokratiet støvsuger vælgere fra både højre og venstre
Mai Villadsen klar favorit som ny spids for Enhedslisten

Mai Villadsen klar favorit som ny spids for Enhedslisten

ANALYSE: Enhedslisten ventes at vælge ny politisk ordfører inden for det næste halve år, og pilen peger på klimaordfører Mai Villiadsen. Det vil signalere en videreførelse af den mere folkelige linje, partiet har anlagt de senere år.