Ugens målinger: Oppositionen er stadig i front

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge med dugfriske politiske indekser og et kig på de unges vælgerprofiler.

Rød blok fører – men hvor meget?
Statsminister Lars Løkke Rasmussen lancerede med sit sundhedsudspil en reform på det, mange mener er hans stærkeste politiske område. Samtidig er det dog et område, som vælgerne traditionelt tiltror en socialdemokratisk ledet regering i højere grad end en borgerlig. Om rød og blå blok således har neutraliseret hinanden kan være forklaringen på resultatet af den seneste Norstat-måling, hvor førstnævnte godt nok stadig fører, men alligevel må kigge sig nervøst over skulderen.

Kan Socialemokratiet få Alternativet med på holdet, har den samlede opposition ifølge målingen 50,2 procent, hvilket giver dem en føring på knap to procentpoint til blå bloks 48,1 procent.

Det er i virkeligheden ikke en situation, som nogen kan være helt tilfredse med. På den ene side har vi Socialdemokratiet, som for et år siden stod til hele 30,9 procent af stemmerne, men i dag må nøjes med de noget mere beskedne 26,4 procent. På den anden side står blå blok, der altså ser ud til at hale en smule ind på oppositionen, blandt andet med en fremgang på 1,1 procentpoint til Venstre, men ikke for alvor har formået at flytte vælgerne nævneværdigt.

Login