Ugens målinger: Storsejr til rød blok i ny 'kvindemåling'

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge med kønsopdelte meningsmålinger og debatten om prinsens popularitet blandt danskerne.

Statistisk set sidder benene til højre på en venstreorienteret vælger. Hvis der var valg i morgen, ville rød blok få 102 mandater af de danske valgberettigede kvinder.
Statistisk set sidder benene til højre på en venstreorienteret vælger. Hvis der var valg i morgen, ville rød blok få 102 mandater af de danske valgberettigede kvinder.Foto: /ritzau/Terje Pedersen
Simon Friis Date

Sikker sejr til rød blok
Hvis det kun stod til kvinderne, var Danmark rødt. Det viser en ny måling, som Epinion har lavet for DR. Kvinderne giver i målingen rød blok 102 mandater, hvorimod mændene tildeler rød blok 81 mandater. 

Hvis kvinderne fik lov at bestemme, ville Mette Frederiksen og co. kunne indkassere en sikker sejr og endda vælge at udelade Radikale, Alternativet eller SF uden at ryge under de nødvendige 90 mandater. Rød blok defineres som Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

Man har i valgforskningen længe været klar over kvindernes øgede tilbøjelighed til at stemme til venstre for midten. I artiklen behandles flere årsager, hvor kvinders overrepræsentation i den offentlige sektor og 1970'ernes kvindebevægelses vurderes mest indflydelsesrige af valgforsker Rune Stubager.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00