Ugens meningsmålinger: Flere minimumsstraffe og nej til højere pensionsalder

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge blandt andet om et flertal af danskerne, der er tilhængere af flere minimumsstraffe inden for straffeloven, samt et flertal imod højere pensionsalder. 

64 procent svarer i en ny måling foretaget af Norstat for Altinget, at de er tilhængere af, at der kommer flere minimumsstraffe på områder i straffeloven. (Arkivfoto).
64 procent svarer i en ny måling foretaget af Norstat for Altinget, at de er tilhængere af, at der kommer flere minimumsstraffe på områder i straffeloven. (Arkivfoto).Foto: Claus Bech/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

Her får du et overblik over den seneste uges målinger. 

Flertal for flere minimumsstraffe
64 procent af vælgerne erklærer sig tilhængere af, at der kommer minimumsstraf på flere områder i straffeloven. 18 procent er imod, mens 18 procent svarer 'ved ikke'. Det viser en ny måling, som Norstat har lavet for Altinget.

Du kan se, hvordan de forskellige partiers vælgergrupper forholder sig til emnet i artiklen.  

To ud af tre danskere imod højere pensionsalder
68,7 procent af de adspurgte svarer, at de er imod at hæve pensionsalderen, mens 12,3 procent modsat er for at hæve den. Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, ifølge Berlingske

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00